Le Pre

Adaugat de:

aciduzzul

(2011-05-03 22:03:26)

WikiLeaks: Si CTP-ul turna de zor la Ambasada SUA

Cristian Tudor Popescu, seful lui Bogdan Chirieac de la Adevarul si Gandul, a turnat si el la Ambasada SUA, dupa cum arata cablogramele Wikileaks. Acesta explica faptul ca e prieten cu Mircea Geoana, dar pe care il considera cam sovaielnic.

Se pare ca la ambasadorul SUA aveai mare trecere la acea vreme daca te dadeai prieten cu Mircea Geoana, fost ambasador al Romaniei la Washington, omul pe care l-ar fi vrut americanii de presedinte. In acelasi timp, chiar Mircea Geoana se dadea mare pe la Ambasada SUA, afrimand: “Sunt number one”.

Intr-o telegrama din decembrie 2006, Ambasada SUA de la Bucuresti descrie sedinta parlamentara de condamnare a comunismului si citirea raportului Tismaneanu de catre Basescu. Cu aceasta ocazie, functionarii diplomatici americani de la Bucuresti noteaza ca Mircea Geoana a pierdut ocazia sa se distanteze de Ion Iliescu, un fost comunist, dar si ca Titus Corlatean a spus Ambasadei ca Vacaroiu nu a linistit sala pentru ca ii era frica pentru securitatea lui fizica, scrie Kamikaze.

In finalul telegramei se pomeneste si o intalnire privata a lui Cristian Tudor Popescu cu diplomatii americani, in care jurnalistul spune ca e prieten de 20 de ani cu Geoana, dar ca acesta din urma isi face rau si are aceeasi problema ca intotdeauna: e sovaielnic.

Cristian Tudor Popescu era la acea vreme seful Clubului Roman de Presa si fusese introdus in cercurile ambasadei SUA de catre subalternul sau Bogdan Chirieac, campion al dezinformarilor wikileaks, dupa cum s-a vazut dintr-un articol anterior.

CTP, despre scursurile Wiki referitoare la Romania

“Am o singura intrebare in legatura cu scursurile Wiki referitoare la Romania: americanii astia bugetari de la Ambasada SUA, care transmit aceste vorbe supte din gura targului drept “informatii”, sunt mai bine sau mai prost platiti ca SRI?”, scrie Cristian Tudor Popescu intr-un editorial publicat luni in Gandul.

Sursa: Agentia de Investigatii Media

1 oameni apreciaza / 0 people dezaproba

status